با رشد و نمو جوجه های تخمگذار، نیازهای تغذیه ای آنها هم تغییر می کند. معمولاً این دوره، حول و حوش سن
16 تا 20 هفته است ، اما این بستگی به نژاد دارد. با این وجود، این دوره انتقال، اگر
به درستی مدیریت نشود، بر سلامت و بازدهی تخم مرغ در آنها تأثیر منفی خواهد گذاشت. در این مقاله به بررسی
نیازهای تغذیه ای مرغ های تجاری در این
مرحله بحرانی خواهیم پرداخت و رهنمودهایی برای دستیابی به پیشرفتی مطمئن ارائه خواهیم کرد.
درک مرحلۀ انتقال
انتقال از فارم پولت (با تغذیۀ در حال رشد) به فارم مرغ تخمگذار (با تغذیۀ مخصوص)عموماً در سن 16 تا 20 هفتگی اتفاق میفتد.
در دورۀ رشد، فرمولاسیون تغذیۀ آنها در جهت رشد صورت می گیرد؛ با ورود به دورۀ تخم گذاری تغذیۀ آنها در جهت تولید تخم مرغ فرمول می شود. این نیازهای تغذیه ای شامل موارد زیر می باشد:
•پروتئین : از نیازهای مهم و اولیۀ مرغ تخمگذار پروتئین است. نیاز پروتئینی تخمگذار در طول دورۀ انتقال به صورت تدریجی افزایش می یابد. از آنجائیکه میزان پروتئین از دورۀ انتقال به تخمگذار تدریجا افزایش می یابد و طول دورۀ تخمگذاری نیاز به کلسیم بیشتر می شود یک شیفت تدریجی و آرام از یک نیاز به نیاز دیگر بایستی صورت بگیرد تا از استرس و سوء تغذیه در جوجه ها ممانعت شود.
•کلسیم : برای تقویت پوستۀ تخم مرغ کلسیم نیاز است. در مقایسه با جوجۀ در دورۀ انتقال، جیرۀ غذایی تخمگذار از کلسیم بیشتری برخوردار است. افزایش ناگهانی مقدار کلسیم می تواند منجر به بروز مشکلات کلیوی گردد بنابراین بایستی به صورت تدریجی به جیرۀ غذایی افزوده گردد. در طول دورۀ تولید تخم گذاری سطح کلسیم معمولاً به 4 درصد و یا حتی بیشتر می رسد.
•انرژی : با شروع تخمگذاری جوجه ها نیاز به انرژی بیشتر دارند. جیرۀ خوراک جوجۀ تخمگذار در مقایسه با استارتر از میزان انرژی بالاتری برخوردار است. در هر حال، تضمین سطح انرژی مناسب برای تأمین انرژی لازم برای متابولیک بدن ضروری است.
•فسفر : سطح متعادلی از فسفر و کلسیم برای تشکیل پوستۀ سالم تخم مرغ لازم و ضروریست. مرغ تخمگذار تجاری، می بایست به جیرۀ غذایی با نسبت متعادلی از فسفر و کلسیم دسترسی داشته باشد چرا که سطح بالای فسفر مانع از جذب کلسیم بدن می شود.
•کیفیت آب : جوجه ها بایستی همیشه به آب تمیز و سالم دسترسی داشته باشند. بدن مرغ تخمگذار برای جذب بیشتر مواد معدنی به آب بیشتری نیاز دارد.
•مکمل های ویتامین و مواد معدنی : یک مکمل خوب متضمن دریافت تمام ویتامین های مورد نیاز طیور است. به خاطر داشته باشید که برخی ریزمغذی ها را می توان در دراز مدت به طیور داد در حالی که برخی به صورت روزانه دریافت می شود.
•عوامل محیطی : اطمینان حاصل کنید که محیط فارم و مرغداری در بهترین حالت خود است. عوامل استرس زایی مثل نگهداری از طیور با تعداد بالا، نوسانات دمایی یا شیوع بیماری ها می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
راهنمای تغذیه در دورۀ انتقال
وقتی جوجه ها دقیقا 18 هفته سن دارند یا دقیقا پیش از شروع تخم گذاری انتقال را شروع کنید. تغذیه را آرام آرام و با این فرمولاسیون بدهید:
•روز 1-2 : 75 درصد جیرۀ خوراک پیش از دورۀ تخمگذاری ، 25درصد جیرۀ خوراک تخمگذار
•روز 3-4 : از هر کدام به نسبت مساوی و 50 درصد
•روز 5-6 : 5درصد جیرۀ خوراک پیش از دورۀ تخمگذاری، 75درصد جیرۀ خوراک تخمگذار
•روز 7 : به طور کامل و 100درصد جیرۀ خوراک تخمگذار