Search
Close this search box.

مدل بسیار خوب سند برنامه ملی ۵ ساله صنعت طیور

 

نشست مشترک نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تشکل های عضو فدراسیون طیور ایران و سایر تشکل های صنعت طیور، در محل این فدراسیون برگزار شد.

در این نشست که در محل فدراسیون طیور ایران برگزار شد، فرزاد طلاکش دبیر کل فدراسیون طیور ایران و تعدادی از روسای تشکل های عضو این فدراسیون و سایر تشکل های حاضر، به بیان نقطه نظرات، مشکلات و چالش های خود در حوزه واردات، تولید، عرضه و صادرات پرداختند. در ادامه پیمان فلسفی، نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس هم در پاسخ به مسایل و موضوعاتی مطرح شده، نکاتی را مطرح کرد.

فلسفی با بیان اینکه صنعت طیور به سمت ایجاد زنجیره به طور کامل حرکت کرده است، گفت: در حال حاضر اجزای این زنجیره وجود دارد، اما مهم این است که چیدمان به درستی صورت بگیرد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، سند برنامه ملی ۵ ساله صنعت طیور را دارای مدل بسیار خوبی توصیف کرد و اظهار داشت: در این سند از مرحله تولید تا مصرف و صادرات در نظر گرفته شده است منتها باید در رابطه با آن مدل سازی صورت بگیرد و روی آن کار شود و مورد حمایت قرار بگیرد.

فلسفی در ادامه افزود: اگر زنجیره ها در چند نقطه شکل بگیرند، دیگر دولت نباید دغدغه تامین را داشته باشد و بخش خصوصی به شکل خودکار کارها را انجام می دهد و دولت فقط باید تسهیل کننده و حمایت کننده باشد و پشتیبانی و نظارت را انجام دهد.

نماینده مردم اسلامشهر، پردیس، تهران، ری و شمیرانات در مجلس، ضرورت افزایش ارتباط معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با فدراسیون طیور ایران را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: باید ملاقات های مستمری شکل بگیرد و مسایل اولویت بندی شود؛ چرا که برخی مسایل اجرایی و برخی دیگر قانونگذاری است.

وی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی هم باید نقش خود را در اجرای قوانین اعمال کند، گفت: در مواردی که قانون به درستی اجرا نمی شود، مجلس ورود خواهد کرد؛ همانطور که اخیرا با فشار مجلس برخی مسایل مانند پرداخت مطالبات گندمکاران تسریع شده است.

مجلس مشکلات صنعت طیور را پیگیری می کند
فلسفی با تاکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس و به ویژه کمیته دام و طیور، پیگیر مسایل و مشکلات صنعت طیور خواهد بود، اذعان داشت: تلاش خواهیم کرد تا به فراخور مسایل مطرح شده در کمیسیون کشاورزی مجلس، یکی از تشکل های عضو فدراسیون طیور ایران در جلسات این کمیسیون حضور داشته باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در مورد نژاد آرین فرآیندی طی شده است، عنوان کرد: در پایان برنامه هفتم توسعه، باید میزان سهم مرغ آرین به 20 درصد برسد و در هر سال 4 درصد افزایش داشته باشد. ضمن اینکه مجموعه های تحقیقاتی باید روی این سویه کار کنند تا مشکلات و ایرادات آن رفع شود.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه اضافه کرد: همچنین تا پایان برنامه هفتم توسعه، سهم بازار داخلی مرغ سایز باید به 50 درصد برسد. علاوه بر این تا انتهای این برنامه باید واردات نهاده های دامی تراریخته به 25 درصد کاهش بیابد.

فلسفی با بیان اینکه دولت باید کارها و فرآیندها را تسریع کند، گفت: مسلما مصوبه های خلق الساعه بخش خصوصی را دچار مشکل و بازار را دچار تنش می کند؛ بنابراین باید برنامه ریزی های لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه تمام نمایندگان مجلس دغدغه بخش کشاورزی را دارند، اظهار داشت: بنده هم از زمان دوران نمایندگی، سعی کردم برنامه ای را با محوریت بخش کشاورزی مطرح کنم و پیش ببرم. اگر بخش کشاورزی محور پیشرفت قرار بگیرد، شاهد نتایج بسیار خوبی خواهیم بود.

سیستم مرغداری باید به سمت زنجیره یکپارچه برود
در بخش دیگری از این نشست، فرزاد طلاکش دبیر کل فدراسیون طیور ایران با تاکید بر اینکه سیستم مرغداری باید به سمت زنجیره یکپارچه برود، گفت: کشورهای موفق دنیا به سمت زنجیره یکپارچه رفته اند و در این کشورها دیگر تعدد تشکل ها مطرح نیست.

طلاکش با بیان اینکه در ایران هم همین الگوسازی انجام شد، اظهار داشت: از سال 94 اولین دستورالعمل زنجیره های تولید صنعت طیور، تدوین شد.

وی در ادامه افزود: سال گذشته باید 40 درصد تولید گوشت مرغ در زنجیره های تولید انجام میشد، ولی به سختی این میزان به 28 درصد رسید.

دبیر کل فدراسیون طیور ایران با اشاره به اینکه نباید منافع عده ای غوغاگر و سوداگر به منافع ملی ترجیح داده شود، بیان کرد: انصاف نیست که به دلیل نگرانی از حرف عده کمی منفعت طلب، کار مرتبط با منافع ملی انجام نشود.

طلاکش با اشاره به حضور 17 تشکل در فدراسیون طیور ایران اظهار داشت: ما از وزارت جهاد کشاورزی خواستیم که اگر به دنبال حذف تعدد تشکل ها هستند، از این فدراسیون حمایت کنند اما متاسفانه اقدامی در این رابطه انجام نشد.

وی نخستین قدم این فدراسیون را تدوین سند برنامه 5 ساله صنعت طیور دانست و گفت: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی حاضر به برگزاری جلسه ای نشد که در آن به یک جمع بندی در مورد این سند دست پیدا کنیم.

طلاکش در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: تخم مرع تنها کالایی است که در مغازه ها بدون شناسنامه و بدون قیمت مندرج است.

دبیر کل فدراسیون طیور ایران با انتقاد از عرضه تخم مرغ فله ای و بدون بسته بندی گفت: این در حالی است که اگر تخم مرغ بسته بندی و شناسنامه دار شود، رقابت بین برندها و ثبات قیمت رخ می دهد.