Search
Close this search box.

راه اندازی سامانه نسخه نویسی الکترونیک دام، طیور و آبزیان؛ به‌زودی

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی از راه اندازی سامانه نسخه نویسی داروهای دامپزشکی در بخش دام، طیور و آبزیان به‌زودی و با حضور وزیر جهاد کشاورزی خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علیرضا رفیعی پور روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افزود: این سامانه نخستین بار برای کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها در بخش دام طیور آبزیان به‌کار گرفته می شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این سامانه در سازمان دامپزشکی منجر به کاهش قاچاق دارو و واکسن در صنعت دامی می شود.

این مقام مسئول درباره کاهش کانون بیماری های دامی گفت: امسال تعداد کانون بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک نسبت به هشت سال گذشته به یک مورد رسیده است که کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

وی اظهار داشت: طبق گزارش های موجود امسال کانون بیماری لمپی اسکین ۶۳ درصد، بیماری شاربن (سیاه زخم) ۳۷ درصد، بیماری آبله ۴۶ درصد، بیماری هاری ۳۳ درصد و بیماری برسلوز (تب مالت) ۲۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

رفیعی پور درباره کانون بیماری ها در بخش طیور اظهارداشت: امسال تعداد کانون بیماری آنفلوآنزای غیرحاد پرندگان نسبت به سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰۰ مورد، بیماری نیوکاسل به ۱۵۰۰ مورد، بیماری آنگارا به ۸۵ مورد ، برونشیت عفونی به ۹۱۳ مورد و گامبورو به ۹۶ مورد رسید که کاهش چشمگیر این بیماری ها منجر به کاهش تلفات در واحدهای تولیدی شده است.

ایران عاری از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نیز گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در کشور با وجود اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشورهای اروپایی، ترکیه و حتی عراق گزارش شده است، در کشور ما هیچ گزارشی در این خصوص نداشته ایم.

وی، چرخش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را از حیات وحش به روستا و بعد به صنعت طیور عنوان کرد و اظهار داشت: بنابراین کنترل ویروس در حیات وحش و روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین امسال در طیور بومی ۲۷۷ هزار نمونه سرمی و ۳۵ هزار نمونه مولکولی از ۳ هزارو ۶۹۵ روستا و در طیور صنعتی ۵ هزار نمونه سرمی ، ۱۱۹ هزار نمونه ملکولی از یک هزار واحد مرغداری صنعتی گرفته شده است.

رفیعی پور اقدامات پیشگیرانه را یکی از عوامل مهم در عدم ورود ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور عنوان کرد.

به گفته وی، تعداد کانون های بیماری نیوکاسل در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ هزارو ۴۰۰ مورد بوده است.