Search
Close this search box.

دکتر ناصر قفلی، نامی ماندگار در صنعت مرغداری و مدرسه سازی

 \"\" 

در رابطه با درگذشت دکتر ناصر قفلی یکی از چهره های ماندگار بنیانگذار در صنعت مرغداری و خیری مدرسه ساز، پنجم خرداد ماه، مصاحبه ای اختصاصی با مهندس مصطفی سید مصطفوی انجام داده ایم که حائز نکات مهمی در رابطه با دکتر ناصر قفلی و تاریخ تکامل صنعت مرغداری به عنوان خاستگاه این چهره ماندگار است.

بازخوانی ریشه ها و بنیان های صنعت مرغداری؛ به مناسبت درگذشت «دکتر ناصر قفلی»

مهندس سید مصطفوی – دبیر انجمن تولید کنندگان مکمل، کنسانتره و افزودنی های خوراک دام، طیور و آبزیان – گفت : نباید دکتر قفلی را جدا از صنعت مرغداری دانست. ایشان فارغ التحصیل رشته کشارزی از دانشگاه گوتینگن آلمان و دارای دکترای تخصصی پرورش طیور از همین دانشگاه بود. پس از بازگشت به ایران در ابتدا مسئولیت جوجه کشی نارمک وابسته به وزارت کشاورزی، ولی بعدا با شراکت جمعی از دوستانش از جمله مرحوم شکیبا، بیات ماکو و دکتر دادفر اقدام به تاسیس شرکت ایران و آلمان با ظرفیت بیش از 500 هزار مرغ مادر از نژاد لوهمان نمود. اول اینکه تکنولوژی تهویه ابداعی توسط متخصصان آلمانی وارد کشور شد و در ثانی، ساخت اولین مرغداری دو طبقه از جمله کارهای ایشان بود. مضافا اینکه ورود گله های لوهمان با معرفی شخصیتی مثل مهندس وهلرز، خدمات فنی و پس از فروش در صنعت مرغداری را رواج داد. همچنین پس از انقلاب اسلامی، با توجه به 8 سال جنگ تحمیلی و مشکلاتی که به وجود آمده بود، با فراهم کردن زمینه واردات گله های اجداد از همین آمیخته توسط شرکت طیور کشور بخشی از مشکلات صنعت حل شد.

\"\" 

وی می افزاید: ایشان شخصیتی صادق و مدیری توانا بود که شعار و عملکردش این بود که تا مرغدار گوشتی سود نکند چرخ صنعت نمی گردد. بنابر این اعتقاد، هرگز به دنبال گرانی و گران فروشی نبود و همواره سعی در ارتقاء سطح عملکرد تشکل ها و به خصوص سندیکا، انجمن و شرکت تعاونی صنایع مرغ مادر داشت و حتی در دوره ای که تعاونی صنایع مرغ مادر با مشکلات مالی روبرو شده و در آستانه ورشکستگی بود، با پیشنهاد اینجانب و مدیریت ایشان به عنوان رئیس مجمع عمومی فوق العاده شرکت تعاونی، اعضا پذیرفتند که زیان شرکت تعاونی را تقبل نموده و تعاونی به کار خود ادامه دهد.

امروز شرکت تعاونی صنایع مرغ مادر با تامین نیازهای عمومی صنعت مرغداری و تخصصی بخش مرغ مادر، ضمن سودآوری قابل توجه با بهترین عملکرد، سرآمد همه تعاونی های کشاورزی و مرغداری در ایران است. ضمن اینکه دکتر ناصر قفلی در امر مدرسه سازی هم نقش پر رنگی داشت و بسیاری از اهالی صنف مرغدار مادر را هم دعوت به مشارکت در امر مدرسه سازی می کرد. با توجه به اینکه مرغداری های شرکت ایران و آلمان در محدوه پروژه های شهرک سازی قرار گرفته بود با نظر شرکاء، کل اراضی را به سازندگان ساختمان های بلند مرتبه واگذار و کل سرمایه حاصل از سال ها کارکردش را برای امر مدرسه سازی به کار گرفت و تا پایان عمر پر برکتش به عنوان رئیس انجمن خیرین مدرسه ساز به عشق و تعهدش پایبند بود.

\"\" 

با عرض تسلیت مجدد به خانواده دکتر ناصر قفلی و دوستدارانش روحش شاد و در آرامش ابدی باد.